12 serier jag har sett

Dax för lite serietips! Jag ska försöka dela med mig av lite inlägg ibland då jag är världens serie nörd! Gillar filmer med och så men då helst skräckisar! Vem vet kanske kommer lite filmtips med!

Jag har alltid en pågående serie och jag har listor hemma på vad jag sett, vad jag ska se, vilka serier som kommer förnyas/avslutas och vilka nya serier som kommer ut. Jag har stenkoll på serier helt enkelt och tänkte därför dela med mig av tips igen efter ett väldigt långt uppehåll!

Knutby 2021 (cmore)
Jag och sambon kikade igenom knutby serien för att jag hade hört att den skulle vara riktigt bra. Vi kan ju redan hela storyn och har både lyssnat på poddar och sett dokumentärer så ville självklart kolla in serien! Förstår att den kanske är överdriven i vad som egentligen hände i verkligheten eller jag hoppas verkligen det för vilken sjuk sekt! Skådespelet var lite halvbra av vissa med Alba August var grym som vanligt! 3/5 i betyg av mig. Hela säsongen finns ute på cmore och tv4play!

Handling: Verklighetsbaserad dramaserie med Alba August och Aliette Opheim, om det så kallade knutbyfallet som skakade Sverige år 2004. Berättelsen skildrar perioden som ledde fram till ett mord och ett mordförsök inom ortens lilla frikyrkoförsamling.

The Witcher 2019-2021 (netflix)

Detta är en av min sambos absoluta favoritserier och eftersom vi fick vänta två år på andra säsongen så såg vi den ganska direkt när den släpptes nu i december! Fantastiska skådespelare måste jag säga ändå ganska bra story men kanske inte egentligen en typisk louise serie och har därför svårt att fastna helt! Första säsongen var bättre än andra men den andra blev mer spännande på slutet! Den får 2/5 i betyg av mig just för att jag har svårt att fastna för denna typen av serie! Kan tänka mig om ni gillar game of thrones, outlander och vikings så gillar ni nog garanterat denna! 2 säsonger finns ute på netflix och den är förnyad till en 3e säsong!

Handling: Vi får följa Geralt av Rivia (Henry Cavill), en ensam monsterjägare, vars öde är länkat till häxan yennerer av Vengerberg och den unga prinsessan Cirilla, kallad Ciri.

Outer banks 2020-2021 (netflix)
Såg ganska nyligen klart säsong 2 av Outer banks och måste säga att andra säsongen var så mycket bättre än första! Jag fastnade inte för första säsongen på en gång och därför tog det ganska lång tid för mig att se säsong 2 men ångrar det inte alls nu! Ger den 4/5 i betyg! 2 säsonger finns på netflix och den är förnyad till säsong 3!

Handling: Serien handlar om John B som tillsammans med tre av sina bästa kompisar beger sig, efter att ha hittat en skattkarta, iväg på skattjakt. Skatten kan vara kopplad till Johns pappas försvinnande.

True story 2021 (netflix)
En mini-serie där man får se Kevin Hart i en mer seriös roll! Riktigt bra måste jag säga jag var fast från början till slut! Riktigt bra story, riktigt bra skådespelande och riktigt spännande! Rekommenderar starkt! 5/5 av mig i betyg! Jag älskar kevin hart och allt han gör! Alla avsnitt finns som sagt på netflix!'

Handling: Kevin Hart spelar den världskända komikern "The Kid# som är ute på stand-up turne, vid sin sida har han sin bror Colton (Wesley Snipes(. Efter ett turnestopp i hemstaden Philadelphia tvingar Carlton med The Kid på fest, trots att han varit nykter under en längre tid. det blir en fylla med dödlig utgång när The Kid vaknar upp bredvid en livlös Daphne, att bli onykter den där kvällen ska visa sig bara vara ett av alla misstag för honom...

Doom Patrol 2019-2021 (Hbomax)
Ännu en serie jag följer med min sambo men vi älskar dessa knäppa superhjältar som alltid lyckas hamna i konstiga världar, konstiga situationer och med konstiga superkrafter! Jag kan väl helt ärligt säga att den senaste säsongen inte var lika bra som dom andra och hade lite svårare att fastna men det betyder inte att jag kommer sluta kolla! I helhet får serien 4/5 i betyg av mig! Alla 3 säsonger finns ute på HBOmax att se och serien är förnyad till säsong 4!

Handling: Varje medlem i Doom Patrol var med om en fruktansvärd olycka som gav dem övermänskliga förmågor, med som också gjorde dem ärrade och vanställda. Traumatiserade och förtrampade fann teamet sitt syfte genom Chief och slöt upp för att utreda de märkligaste fenomenen som finns!

Young Rock 2021(Viaplay)
Vem älskar inte the Rock?! I denna serien så får man följa honom i 4 versioner han som 10 år, han som 15 år, han som 21 år och han i nutid! Så mysig, så rolig och längtar till fler avsnitt! 5/5 får serien i betyg för kände verkligen inte att jag hade nått att klaga på! Första säsongen finns på viaplay + julavsnittet som släpptes denna månaden. Serien är också förnyad till säsong 2!

Handling: Serien handlar helt enkelt om the rocks uppväxt enligt han själv. Hur hans familj fått kämpa ekonomiskt och hur han hela tiden strävat efter att kunna skämma bort sina föräldrar och satsar på allt.

See 2019-2021 (apple tv+)
Denna serien är verkligen inte min typ av serie heller men av någon anledning så fastnade jag! Kanske för min kändiscrush Jason Momoa är med och spelar huvudrollen! Min sambo gillar också denna serie och vi längtar tills nästa säsong! Den får 3/5 av mig i betyg! Det finns två säsonger ute på apple tv+ och den är förnyad till säsong 3!

Handling: Historien i See följer vår egen värld, fast i en avlägsen framtid efter nästan hela mänskligheten utrotades av ett hemskt virus. Gemensamt för de få som överlevde viruset är att de alla blivit blinda, ett antal generationer senasre anses faktumet att människan en gång i tiden kunnat se bara är en myt!

Pretty Smart 2021 (netflix)
Älskar att ha en sån här serie att slötitta på en så kallad chickflick serie enligt mig som man inte alls behöver hänga med i direkt men ändå är kul att kolla på! Kanske inte världens roligaste enligt mig men som sagt mysig och skulle kunna ge den 3/5 i betyg på grund av det! Första säsongen finns på netflix och i nu läget så vet jag inte om det kommer komma en ny säsong!

Handling: När pålästa Chelsea tvingas flytta ihop med sin galna syster och tre rumskompisar upptäcker hon att det finns mycket hon ännu inte vet om glädje!

Dickinson 2019-2021 (apple tv+)
Åh denna älskade mysiga serie om poeten Emily dickinson är bara för bra! En riktigt bra feelgood serie! 4/5 får den av mig i betyg! Lite tråkigt att den bara har 3 säsonger totalt. Jag har dock bara sett dom två första och ska se den 3e snart har jag tänkt! Alla säsonger finns ute på apple tv+ men den kommer tyvärr inte förlängas till säsong 4!

Handling: Dickinson är en coming-of-age-historia om en modern hjältinna som var före sin tid. Serien berättar om hur samhället, könsroller och familjen försöker begränsa den rebelliska unga poeten.

Nissar 2021 (netflix)
En väldigt konstig serie som man ändå fastnade för. Jag såg den första gången med min sambo och syster men eftersom jag målade på min tavla samtidigt så missade jag en hel del så var tvungen att se den igen. Väldigt överdrivna vuxna nissar men bebisen var ju hur gullig som helst och i helhet så var det ändå en ganska okej serie enligt mig! 3/5 får den i betyg! Första säsongen finns på netflix men vet inte ännu om det kommer fler säsonger!

Handling: Med förhoppningen att hitta tillbaka till varandra reser familjen på fyra personer till en avlägsen ö o den danska skärgården. När de kommer dit märker de snabbt att ön kontrolleras av medlemmar av en stark religiös grupp som lever i balans med grymma varelser från skogen som visar sig vara... tomtenissar.

Sweet tooth 2021(netflix)
En ganska speciell serie men som jag ändå fastnade för och ser till och med fram emot fler säsonger. Kanske ingen favorit men har inte så mycket dåligt att säga om den heller mer än kanske lite långtråkig ibland. Skulle nog ge den 3/5 i betyg! Första säsongen finns på netflix och serien är förnyad till säsong 2!

Handling: Historien kretsar kring den elvaåriga Gus, en människo/djurhybrid som ser ut som en vanlig pojke förutom att han har hjorthorn som växer ut från pannan, och som har vuxit upp med sin far isolerad från alla andra. Då hans far dör ger sig Gus ut i världen och upplever både äventyr och hemskheter.

Maid 2021 (netflix)
En riktigt bra ny serie som jag också verkligen fastnade för! Grymt skådespeleri och otroligt bra story! Rekommenderar alla att se den! Den får 4.5/5 i betyg av mig! hela första säsongen finns nu på netflix och är oklart om det kommer fler men i nu läget så ser det inte ut så!

Handling: Maid är en dramaserie som handlar om en ung mamma som flyr ett destruktivt förhållande. Maid är baserad på Stephanie Lands bästsäljande självbiografi Maid: Hard word, low pay and a mothers will to survive och det faktum att handlingen är självbiografisk gör så klart det hela ännu starkare.

//Louiseelinore <3

Gillar