4 dagar kvar

Hej bloggisen! Nu var det ju ett tag sen vi hördes men det beror helt på min trötthet och olust att göra någonting. Det är mycket nu både runt omkring mig och det här med rättegången! För trotts att jag har fått allt förklarat utav vakter och min lillebrors advokat så kan jag inte släppa känslan av att det är jobbigt att behöva vittna! I tisdags var jag nämligen och besökte tingsrätten med mamma och där fick vi se den lokalen där rättegången kommer att vara och sen var det en vakt som snällt stannade kvar med oss och förklarade hur det skulle gå till. Vi fick även prata med BOJ (brottsofferjouren) som bestod då utav två grymt härliga pensionär tanter som jobbade som det helt utan ersättning, hur fint?

Efter vi hade besökt tingsrätten hängde jag med mamma hem för brunch och för att ringa till lillebrors advokat som snällt förklarade allt och förklarade för mig att det inte är lika hemskt som på tv att vittna haha att om en svensk rättegång skulle bli tv-serie så skulle folk bli uttråkade av att följa det. Han förklarade också att det endast kommer ta mellan 5-15 minuter för mig att vittna och sen får jag åka hem om jag vill. Fick också veta vilken typ av frågor jag kan få. Trotts det, trotts att min vän har tagit ledigt från jobbet för att vara stöd så är jag grymt nervös. Någonstans tror jag att väl efter så kommer jag känna "men gud det var ju inte så farligt" men sen är det det att jag aldrig gjort något liknande innan och det är väl just det som är jobbigt. Jag har också ansökt om medhörning (tror jag det heter) att den åtalade alltså han som skadat min lillebror kommer att få gå ut medans jag vittnar! Jag kommer inte att få veta om det kommer att gå igenom förens precis innan men håller tummarna. Jag kommer iallafall dela med mig utav hur det gick till och hur jag upplevde det när jag väl gör det här för att kanske hjälpa någon annan som också ska vittna nån gång!

Idag är det lördag och jag har inga direkta planer mer än att dricka kaffe med en vän! Kan bli så att jag spenderar kvällen med att spela sims haha! Jag hoppas ni har/kommer ha en otroligt fin kväll! Mitt bloggande kommer garanterat komma tillbaka efter rättegången är över tills dess kan jag inte lova hur mycket jag kommer orka blogga men ni är iallafall bäst!❤

//Louiseelinore <3

Gillar