Better Bodies

I samarbete med Svensktkosttillskott.se

Försökte fota mig och min hund här om dagen, gick sådär... Haha undra vad hon tänker på första bilden ;D.

Älskar min nya tröja som jag klickade hem ifrån svensktkosttillskott för ett tag sen! Tröjan kommer ifrån märket Better bodies som är mitt absoluta favorit märke inom träningskläder på grund av att deras kvaité är grymt bra och att deras träningskläder är så grymt snygga! Camoflage tröjan är den första tröjan jag testat då jag bara har haft träningsbyxor där ifrån och som jag sa så älskar jag den! Den är helt perfekt nu till våren och till mina långpromenader samt till gymmet dom lite kyligare dagarna, så ni kommer att få se mer av mig i den tröjan helt klart! :D

Tänk att jag är inne på V.17 sen jag började träna. Började alltså träna 2 Januari igen efter över 2 år ifrån gymmet och sen dess har det gått upp och ner. Jag har haft varje influensa man kan tänka sig (drama queen) och velat ge upp flera gånger. Dagar då det första jag tänker på på morgonen är gymmet och dagar då jag hellre hade velat spendera tid i soffan framför netflix och aldrig mer lämna hemmet. Haha ja ni förstår nog. Felet jag gjorde när jag var inne i perioderna där jag var övertaggad till träningen var att jag gick in för hårt. Ville så gärna helst köra 6 grymma pass i veckan även dom dagarna då min kropp sa till mig att vila. Det gjorde att jag blev super stressad och super arg på mig själv för att jag inte klarade det jag hade ställt in mig på att klara. Jag tänkte väl att jag skulle klara samma nivå som jag klarade förr när jag faktiskt var vältränad och hälsosam. Well Louise inte smart! Men den här stressen och pressen på mig själv i dom perioderna gjorde ju att jag ville ge upp till slut speciellt när jag kände att jag stod stilla. Gick inte ner nått mer, måtten blev inte mindre. Ja och det här höll på ett tag. Jag blev såklart också sjuk för att jag pressade min kropp fast den behövde vila och nu i efterhand kan jag väl tycka att jag var lite dum.

Eftersom jag till 99% alltid tränar med min syster (hon är utbildad PT så hon hjälper mig mycket och det är hon som lärt mig det mesta) Så sa jag till henne att jag behöver en stor förändring i träningschemat för att få ny motivation och bättre resultat. Så hon och jag satte oss och skapade vårat egna nya träningsprogram för några veckor sen, jag ville ha nya övningar som jag inte kört så mycket innan och jag ville ha ett ordentligt schema eftersom vi dom första kanske 14 veckorna inte hade några fasta övningar. Efter vi satt ihop vårat schema i mitt fina unicorn block (ni som följer mig ni vet;)) så körde vi det under en vecka för att se hur det skulle gå. Vi älskade det! Motivationen kom tillbaka igen och sen dess så har jag inte haft en tråkig sekund på gymmet! Det vi gjorde egentligen var att göra ett schema med bara styrkepass och så fokuserar vi på mer konditionen ute nu när vintern är över. Sen vet jag att 80% av träning är kosten och sen vi började med det här schemat så har jag slutat nästan helt med godis och sånt där. Har fikat med en vän nån gång och så där men innan åt jag socker ofta. Istället har jag blivit beroende av mango haha som är betydligt bättre. Jag har också börjat dricka mycket mer vatten. Dock måste jag jobba på mitt cola zero och nocco beroende men man kan ju inte sluta med allt samtidigt?

Jag kommer såklart unna mig saker fortfarande speciellt när det gäller god mat haha det måste man få göra! Men iallafall sen jag och min syster började köra vårat nya schema och sen jag börjat gå längre promenader så har min ämnesomsättning startats igång rejält. Jag märker mer resultat på måttbandet och jag känner mig verkligen mer motiverad till att fortsätta. Jag har inte heller nån press på mig själv att jag måste avklara 6 pass i veckan utan känner jag att jag behöver vila så gör jag det även om det bara blir 3 pass så vet jag att det är bättre än ingenting. Jag känner hur jag blir starkare och starkare och hur glad jag blir när jag kan öka i vikter på gymmet. Märker att jag inte har lika ont i ryggen längre (har haft problem med extrem värk i ryggen under flera år). Jag klarar så mycket mer än vad jag tror vilket också är en vinst. Känslan efter ett riktigt bra träningspass är bättre än en orgasm! haha får man skriva så? Jag är iallafall beroende av den känslan och det är ett så mycket bättre beroende än att njuta av en påse godis framför netflix. Sen vi började med vårat nya schema så har jag inte bara blivit starkare fysiskt utan jag har även slutat med ett självskadebeteende (som jag kanske kan prata öppet om i ett annat inlägg för tror inte att jag är ensam) som jag haft under många år, jag har slängt folk som bara har utnyttjat mig för att jag vet att jag är bättre än så. Jag har fortfarande så himla mycket med mig själv att jobba på och det kommer att ta tid, men jag är helt säker på att träningen är så mycket bättre än vilken ångestdämpande tabett eller drog som helst. Ta hand om er!

//Louiseelinore <3

Gillar