DIY - SPACKELTAVLA

Vill bara dela med mig av min senaste spackeltavla som jag blev klar med idag! Det är verkligen det bästa projektet om man vill börja med akryl eller om man vill bli kreativ och ha något att fördriva tiden med när man har tid över! 🤩

Spackeltavla är ju väldigt populärt nu för tiden och jag har många kunder som köper tillbehör till det varje vecka i butiken. Det är så himla fint om man så vill göra en enkel tavla med bara spackel eller om man vill lägga till färg och former av olika slag! Pinterest har många olika alternativ och man kan få så mycket inspiration där ifrån!

Jag har gjort en del spackeltavlor nu. Dom flesta är vita och helfärgade så jag bestämde mig för att använda flera färger i denna! Jag hade ingen plan alls hur den skulle se ut men kom på hur jag ville göra i efterhand. Jag visste att jag ville ha en vit, beige och svart tavla från början och det var dom färgerna jag hade hemma. Det är lite grejen med spackeltavla man behöver inte direkt ha någon plan utan så länge men plockar fram grunderna så kommer det i efterhand!

Resultatet blev så här och blev ändå ganska nöjd!

Jag började med att plocka fram det jag trodde jag skulle behöva! Det allra viktigaste är spackel och en canvas och sen kanske en målarkniv eller spackelspade för att det ska bli enklast. Jag hade en canvas som min hund trampade ett litet hål i för ett tag sen så jag bestämde mig för att använda den till att göra en spackeltavla av! Perfekt för då slapp jag låta den var liggande! Så hur jag gjorde min variant:

Började med att använda min målarkniv och spackel för att smeta över hela tavlan. Hade ingen plan utan kladdade på hur jag kände att jag ville ha det! Blev inte jätte mycket textur för ville köra en ganska enkel spackelbas!

Även om tavlan inprincip är vit som den är så ville jag ha på ett lager med matt titanium white för att matta ner den lite helt enkelt!

I nästa steg så köpte jag till en färdigblandad grå färg även den i matt och använde mig av en disksvamp och körde på lite hur jag kände för.

Sen valde jag en beige/grå variant och använde min målarkniv för att köra på lite tjockare lager och fortsatte med att bara kleta på hur jag kände för. Dom senaste 3 stegen körde jag direkt efter varandra så det skulle blandas ihop lite samtidigt!

Sen köpte jag till en färdigblandad pouring för i guld och pipetter så valde att droppa ut lite hur jag ville ha det!

Avslutade med att ta en tom flaska och svart färg som jag blandade ut med ganska mycket vatten och sen fortsatte jag droppspåret men blev inte nöjd med endast dropparna så tog lite papper och duggade ut det svarta.

Och resultatet! Hoppas detta inspirerade er att få fram eran kreativa sida för hur enkelt det faktiskt är! Även om ni inte gillar min design så finns det som sagt massor med inspiration ifrån tex Pinterest!

//Louiseelinore <3

Gillar