"Imagen the worst thing possible, assume it´s true, and go from there"

Dom senaste söndagarna har jag ju tipsat om dom tre senaste serierna och det har varit jätte kul. DOCK så har jag inte riktigt tid alltid att kolla så mycket serier och eftersom jag ändå vill lägga upp serietips så funderar jag på att släppa dom en i taget säsongsvis flera dagar i veckan eller iallafall varje söndag beroende på hur många serier jag hunnit se vad tror ni om det? Vet att ni är många som uppskattar serietips vilket jag också gör så känner ändå att jag vill att det ska komma upp nått varje vecka och den här veckan så har jag bara hunnit se klart en serie, en väldigt bra en dock! Har ni nån serie ni tycker jag måste se så får ni jätte gärna lämna det i en kommentar! 😃

THE HAUNTING OF HILL HOUSE (2018-) SÄSONG 1:

Serien handlar om familjen Crain som under 90-talet flyttade in i det mest hemsökta och värsta spökhuset i USA. Som vuxna måste de återvända och konfrontera barndomens skräck när en av dom 5 syskonen tar livet av sig.

Cast: Michiel Huisman (game of thrones), Carla Gugino (San Andreas), Henry Thomas (E.T), Elizabeth Reaser (Twilight filmerna), Oliver Jackson-Cohen (The Raven), Kate Siegel (Hush), m.fl.

Creator: Mike Flanagan som bland annat ligger bakom skapandet av filmer som Hush, Geralds game och Ouija: Origin of Evil som också hans fru Kate Siegel skådespelar i precis som i den här serien.

Serien släppte hela första säsongen på 10 avsnitt den 12 oktober på Netflix. Överallt har jag läst om hur bra serien ska vara och när jag väl såg den så kan jag inte annat än att hålla med. Serien är väldigt bra filmad och har väldigt bra skådespeleri! Förutom skräck så är det en sorglig historia med familjedrama, drogmissbruk och psykisk ohälsa och även om det tar ett avsnitt eller två innan man börjar förstå så tycker jag att alla borde se den! (om man klarar av skräck 😉)

The Haunting of hill house är från allra första början baserad på en bok som skrevs 1959 av Shirley Jackson och har sen dess blivit ett flertal filmer. Boken är en av dom bästa skräcknovellerna under senare delen av 1900-talet enligt Stephen King, förstå att få en sån bra review av skräckkungen himself! ^^

I serien får man följa familjen både i dåtid och nutid och normalt sätt brukar jag inte tycka om såna typer av filmer/serier men dom gör det så himla snyggt och bra så jag kan inget annat än att rekommendera er att se den! Jag håller tummarna på att det kommer komma en säsong två kanske någon gång runt halloween nästa år. Vad tycker ni andra som sett den?

//Louiseelinore <3

Gillar