Min jul

Det var ett bra tag sen jag bloggade nu.... men jag bestämde mig för att ta en paus över jul för att allt blev för mycket för mig! Jag tog knappt några bilder heller vilket jag brukar göra men var så skönt att bara lägga ner kamera och mobil för en gångs skull.

Dagen innan julafton åkte jag och sis tidigt till mamma för att passa Simon hela dagen. Jag hade vaknat upp med världens nackspärr så hade inte supermycket energi till någonting jag hade planerat som att baka. Men vi köpte frukost från ett bageri som ligger nära mamma och efter vi fått i oss frukosten så tog vi bilen till skogen där vi tog en promenad för att trötta ut både min hund och lillebror. Vi fick några timmars vila innan mamma slutade jobbet och hon och jag skulle åka och handla. När hon kom hem tog hon en dusch medans vi gick en promenad och sen var det bara snabbt iväg innan affärerna stängde. När vi kom hem sen lagade vi mat och bara mös innan sista promenaden och jag och min hund skulle sova över hos Robin (som bor i lägenheten över mamma) för första gången. Min hund är inte så glad i att sova borta men hon fick skeda med mig så hon somnade som en gris som tur var och sov hela natten.

Jag och Robin gick upp klockan 6.00 på julaftonsmorgon för att hinna gå ut med min hund innan vi skulle va nere hos mamma igen vid 6.30 för mamma skulle jobba även då. Vi såg julkalendern och efter det fick lillebror öppna en julklapp. Det var ett Xbox spel så Robin och lillebror var fast framför det ett bra tag och under tiden så bakade jag tills sis kom och vi käkade risgrynsgröt innan vi åkte till skogen och tog en promenad. Sen åkte vi hem för att fira jul med pappa och co. Var där några timmar, åt mat, kollade Kalle anka och delade ut julklappar innan vi rastade hunden och åkte tillbaka till mamma för att fira där. Senare åkte jag hem och fick lite egentid och gud vad uppskattat det var efter allt haha. Jag kollade bara serier och kollade igenom alla julklappar (kommer nog dela med mig av dom i ett annat inlägg) och sen kom Robin till mig och vi somnade typ på en gång.

Juldagen var det firande med Robins familj. Jag var dock så trött så det var kämpigt att hålla mig vaken men det gick och det var supertrevligt. Mös med massor med kattungar med, så söta så jag höll på att dö. När vi sen kom hem på kvällen så spelade vi Robins nya spel han fick i julklapp innan vi var helt slut och somnade. Man är ju bara trött efter allt firande! 😂

Annandagen var det bara upp ganska tidigt igen för att hinna göra i ordning mig innan sis hämtade upp mig för vi skulle hälsa på våran älskade farmor! ❤️ Hon blev superglad när hon såg oss och vi blev lika glada! Tror vi stannade någon timme innan vi drog till Netonnet och köpte pannlampor. Haha jag älskar att gå i skogen när det är mörkt men sjukt jobbigt att hålla i ficklampa så köpte en till mig och Robin. Kan va bra att ha när vi snart flyttar till landet. 😂 På vägen hem köpte vi mat (libanesisk) och tog det relativt lugnt resten utav annandagen.

Idag jobbar Robin igen och jag är inte superpigg så blir nog inte mycket idag. Städa lite, gå med hunden och sätta på nån tvätt måste jag ju iallafall. Hur har eran jul varit? ❤️

//Louiseelinore <3

Gillar