Några ljudboks tips #5

Känns som det blivit lite mindre ljudboks lyssnande för mig den senaste tiden men har helt enkelt kommit in i poddar igen också! Nu har jag iallafall lyssnat klart på 3 böcker sen sist och som vanligt efter 3 böcker delar jag med mig utav vad jag tycker om dom till er!

Första tipset för den här gången är TIGERUNGEN!

(skriven av Torey Hayden) Det har blivit en bok ifrån denna serie av samma författare i varje inlägg nu men det är för jag tycker dom är så bra! Denna boken är en fortsättning av första och är riktigt bra! Just att följa denna berättelse om denna tjej har nog varit min favorit än så länge utav hennes serie om utsatta barn. Så här står det om boken i storytel appen: I Rävungen beskrev Torey Hayden sitt arbete med en sorgsen och tyst autistisk flicka, Sheila. I sin gripande uppföljare Tigerungen berättar hon hur Sheila, som nu är en ung kvinna, till slut lyckas komma fram till en uppgörelse med sin mardrömslika barndom.

Andra tipset är boken THE GIRL WITH THE LOWER BACK TATTOO!

(skriven av Amy Schumer) Skrattade så mycket när jag lyssnade på denna boken för hur kan man inte älska Amy Schumer? Så här står det om boken i storytel appen: Amy Schumer, född 1981 i New York, slog igenom 2015 och är idag den hetaste komikern i USA. Tv-serien Inside Amy Schumer (som visats här på TV3) där sketcher blandas med ståuppnummer och intervjuer är flerfaldigt prisbelönad, och hon rosas för sin roll i filmen Trainwreck som hon också skrivit manus till. 2015 utnämndes hon av Times till en av de 100 mest inflytelserika människorna i världen. Hennes sylvassa feministiska humor rör sig kring sex, kön, relationer, normer, kroppsideal, kvinnoförakt, mansvälde och - inte minst - underliv. Nu kommer hon också med en mångskiftande samling självbiografiska essäer. Ur sitt förflutna fiskar hon upp historier om allt som skapat henne till den hon är - en kvinna som vågar blottlägga både kropp och själ för att stå upp för det hon tror på, och som får oss alla att skratta. Och hon vill inte enbart roa eller provocera, här finns också det mörka: föräldrarna sviktande ekonomi under hennes barndom, faderns snabba insjuknande i ms, den hårda kritik och rena dödshot hon fått utstå på vägen mot berömmelse, förhållandet med en våldsbenägen man som hon för sent kunde släppa taget om... Under en visning i Louisina av filmen Trainwreck sköts två unga kvinnor till döds i biografen och flera skadades. Det chockade Amy som sedan dess arbetar för hårdare vapenlagar. Boken är dedicerad till de två kvinnorna. Amy Schumer sammanfattar sin livsvisdom redan i bokens förord " Jag vet vad som är viktigt för mig, och det är min familj... Och att skratta och njuta av livet med mina vänner. Och, förstås, att ha en orgasm då och då. Jag har kommit fram till att en gång om dagen är det bästa!" mm

Och sista tipset för idag är boken ÄNGLAMAKERSKAN!

(skriven av Camilla Läckberg) Gillar verkligen hennes böcker om Fjällbacka morden och har några kvar att lyssna på så det känns bra! Dom är bra och spännande! Så här står det om boken i storytel appen: Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning. Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast. När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt- en historia fylld av tragiska öden och hemligheter. Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner det intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kollegor gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?

//Louiseelinore <3

Gillar