Några ljudbokstips #2

Som jag nämnt innan så lyssnar jag väldigt mycket på ljudböcker och tänkte fortsätta tipsa om några som jag tyckt varit riktigt bra. Ni får jättegärna lämna tips till mig bland kommentarerna! 💜

Det första tipset är RÄVUNGEN!

(skriven av Torey Hayden). Jag har ju en slags kärlek att lyssna på böcker om verkliga händelser alltså biografer och extra mycket sånna böcker med utsatta barn. Anledningen är ju att det är så himla fint att läsa hur bra det oftast går för dom på slutet. Rekommenderar verkligen hennes böcker och så här står det om just den här på storytel: Rävungen är en berättelse om sexåriga Sheila, en begåvad men emotionellt störd flicka.När hon binder fast en liten pojke vid ett träd och tänder eld, inser man att hon är farlig för sin omgivning och beslutar att hon skall tas om hand för vård. I väntan på en ledig plats hamnar hon i Torey Haydens klass för psykiskt handikappade barn. Nu börjar en hård och tidvis mycket otacksam kamp för att återge den lilla flickan hennes människovärde och hennes tilltro till omvärlden.

Nästa bok jag tänkte tipsa om den här gången är MÄRKTA FÖR LIVET!

(skriven av Emelie Shepp) Detta är dock ingen verklighetsbaserad bok men en väldigt spännande och bra och just den här boken är den första i serien om Jana Berzelius så finns några till. Riktigt bra så ett tips! Så här står det om boken i storytel: En sommardag 1991 vaknar 9 åriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån. Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschefen på migrationsverket i Norrköping. Tillsammans med kriminalkommissarien Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gången är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Sista tipset för den här gången är ljudboken POJKARNA I GROTTAN!

(skriven av Matt Gutman) lyssnade färdigt på den här ganska snabbt och insåg inte förens efter jag läst boken hur sjukt och hemskt det var när alla pojkarna fastnade i grottan i ca 2 veckor. Alla händelser runt omkring och hur liten chans folk trodde det var att dom skulle överleva. Men riktigt spännande och bra bok men sjukt att det hänt på riktigt och att varende pojke plus tränaren överlevde. Så här står det om boken på storytel: Sommaren 2018 riktades hela världens blickar mot grottsystemet i Tham Luang i norra Thailand, där 12 pojkar och deras fotbollstränare satt instängda i kyla och totalt mörker. Här berättar nyhetsjournalisten Matt Gutman pojkarnas dramatiska historia, om den enorma räddningsinsatsen bestående av experter ifrån hela världen och hur en liten grupp grottdykare och marinsoldater mot alla odds lyckades få ur pojkarna från grottan levande.

//Louiseelinore <3

Gillar