Några ljudbokstips #3

Är inte ljudböcker den bästa uppfinningen ever? Speciellt för mig som inte kan koncentrera mig när jag läser men det funkar utmärkt när jag lyssnar på kvällarna innan jag ska sova! Ni får som vanligt gärna lämna tips bland kommentarerna uppskattas!

Första tipset för den här gången är VACKRA BARN!

(Skriven av Torey Hayden) Jag har ju tidigare nämnt att jag gillar hennes böcker och den här likaså! Verklighetsbaserade böcker om utsatta barn är nått jag verkligen gillar just för att det alltid (nästan) slutar bra för dom och det är så fint att läsa! Så här står det om boken på storytel: I Vackra barn tar Torey Hayden hand om en grupp barn med svåra psykiska störningar, bland annat den åttaåriga flickan Venus som inte kommunicerar med omvärlden. Efter ett tag lyckas Hayden komma under skalet på Venus, men bara för att inom kort se henne glida tillbaka in bakom sin avskärmning på nytt. Hayden blir övertygad om att förklaringen till Venus tillstånd finns att söka i flickans hem...

Andra tipset är boken VITA SPÅR!

(Skriven av Emelie Schepp) Detta är fortsättningen på boken märkta för livet som jag tipsade om i förra inlägget. Ingen verklighetsbaserad bok som jag normaltsätt oftast fastnar för men ändå en riktigt spännande deckare. Så här står det om boken på storytel: Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem? Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänka innan polisen gör det.

Sista tipset för den här gången är SJÖUNGFRUN!

(Skriven av Camilla Läckberg) Läste hennes böcker mycket när jag var yngre men har missat en hel del och blev sugen på att börja lyssna på dom böckerna jag inte lyssnat på än. Förövrigt så älskar jag hennes tidigare böcker och den här var minst lika bra! Så här står det om boken på storytel: Den sjätte boken i Camilla Läckbergs succéserie! En man har försvunnit spårlöst Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans poliskollegor har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande. Efter tre månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen. När det står klart att en av mannens vänner, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid tagit emot anonyma hotbrev, kompliceras situationen. Christian försöker bagatellisera alltihop, men han vän Erica Falck inser faran. Någon hatar Christian djupt, och denna någon tycks vara en målmedveten och farlig människa som inte skulle tveka att göra verklighet av sina hot. Snart förstår polisen att mordet och breven hänger samman. Och spåren för dem tillbaka i tiden.

//Louiseelinore <3

Gillar