Några ljudbokstips

Jag lyssnar dagligen på ljudböcker nu för tiden och speciellt så lyssnar jag innan jag somnar och har hunnit lyssna på en hel del böcker nu. Tänkte dela med mig av ljudböcker som jag verkligen fastnat för och det är svårt att få mig att fastna för böcker!

Det första tipset är SLUTET!
(skriven av Mats Strandberg) På storytel står det så här om boken: Du är sjutton år gammal. Det är sommar och världen ser ut precis som vanligt. Men alla vet vad som är på väg. Om en månad är vi alla borta. Vad vill du göra den sista tiden? Vad vill du säga till dem du älskar, och vill du vara med när allt är slut? Hur känns det att veta exakt vilket klockslag du ska dö? Och vad spelar ett liv mer eller mindre för roll?

Slutet är en berättelse om två ensamma unga människor i en värld som lever på lånad tid. En tragedi binder dem samman och växer till en besatthet, men kommer det hitta svaren innan himlen blir vit och haven förångas?

Fastnade ganska direkt för den här boken och tyckte den var riktigt spännande, sorglig, lycklig ifrån början till slut. Kan verkligen rekommendera!

Nästa två böcker är skrivna av Cathy Glass en fosterförälder som har en massor utav storys om utsatta barn som får hennes hjälp att berätta om och den första boken jag lyssnat på ifrån henne är LÅNGT HEMIFRÅN! På storytel står det så här om boken: Hur många gånger kan en flickas hjärta brista?

I smutsiga blöjor och trasiga t-shirts hölls barnen instängda i sina spjälsängar. De stirrade med tomma blickar i utmärglade ansikten. Alla var svårt undernärda och flugor surrade mot gallren för fönstren. Det var synen som mötte Elaine och Ian när det anlände till det östeuropeiska barnhem som de skulle hämta hem sin lilla adopterade flicka ifrån.

Väl på plats informerades de om att flickan hade dött. Istället erbjöds de en annan, äldre flicka - tvååriga Anna. Hon kunde inte ha varit mer önskad, älskad eller efterlängtad. Ändå blev det katastrof. Anna var livrädd och arg över att tas ifrån sin invandra miljö, hur hemsk den än var, och svarade väldigt våldsamt och utagerande på sin tillvaro. Ian och Elaine fick allt svårare att hantera Anna och tvingas till slut att lämna bort henne. Så småningom hamnar Anna hos Cathy Glass. Långt hemifrån är en sann och emotionellt gripande berättelse.

Den andra boken är MAMMA SA ATT JAG INTE FICK BERÄTTA!
På storytel står det så här om boken: När sjuåriga Reece kommer hem till Cathy har han redan avverkat fyra fosterhem på lika många veckor. Allt eftersom detaljerna kring hans unga liv kommer i den så blir det tydligt att Cathy ställts inför sitt livs största utmaning hittills när det gäller att hjälpa honom.

Pojkens aggressiva och utagerande beteende har gjort att han trots sin låga ålder blivit avstängd ifrån skolan och fått byta fosterhem flera gånger. Han tycker om att bitas, ordentligt, och hans mamma har därför gett honom smeknamnet, Sharky Hajen. Han tycks vara ett hopplöst fall.

Cathy försöker finna svaren på varför Reece beter sig som han gör men han har lovat sin mamma att inte berätta för någon utomstående. Den socialsekreteraren som förbereder den avslutade delen av hjälpinsatsen, upptäcker fem olika akter om Reece familj, och av dessa att döma är det häpnadsväckande att han inte separerades från familjen redan som baby.

När den mörkaste av familjens hemligheter avslöjas för Cathy så blir Reece Beteende plötsligt begripligt och tillsammans kan Cathy och Reece börja återbygga hans liv.

Jag har verkligen fastnat för böcker om utsatta barn. Det är fruktansvärt hemskt och gråter några tårar då och då men det är så himla fint att få läsa om hur dom utvecklas och tillslut får ett ganska bra liv trotts alla hemska saker dom varit med om! Kan starkt också rekommendera dessa böcker och hoppas dom släpper mer utav hennes böcker på svenska snart!

Lämna gärna tips ni med! :D

//Louiseelinore <3

Gillar