Några ljudbokstips #4

Nu var det ett tag sen jag delade med mig utav ljudbokstips men jag lyssnar fortfarande på ljudbok varje dag så tänkte dela med mig utav mina tre senaste.

Första tipset för den här gången är SKYMNINGSBARN

(Skriven av Torey Hayden) Ni vet nog vid det här laget att jag älskar hennes böcker och lika så med denna! Så här står det om boken på storytel: I Skymningsbarn skildrar Torey Hayden sitt Terapeutiska arbete med patienterna Cassandra, 9 år, Drake, 4 år och Gerda, en äldre kvinna. Att nå fram till dem visar sig bli en av Haydens största utmaningar och tillslut tvingas hon att ifrågasätta sina egna arbetsmetoder. Cassandra är en svåråtkomlig flicka som lider av dissociativ störning eller multipel personlighet och har blivit utsatt för sexuella övergrepp. Drake är en begåvad och änglalik pojke som inte säger ett ord och Hayden och dom andra i teamet tar för givet att han lider av selektiv mutism. De försöker med alla medel få honom att tala, men till sist måste Hayden omvärdera sitt val av behandlingsväg. Samma utmaning blir mötet med Gerda som inte talar efter en stroke. Gerdas skador gör det svårt att få kontakt. Men den som öppnar vägen är Drake...

Andra tipset är boken SLAV!

(Skriven av Jason Johnson och Anna Johnson) Väldigt hemsk och gripande historia som är sann. Så här står det om boken i storytel: "De valde mig eftersom ingen skulle sakna mig" Anna kidnappades på öppen gata i London och gjordes till sexslav. I denna chockerande och sanna bok berättar Anna sin historia. Hur hon kom till London ifrån Rumänien för att studera. Bortfördes mot sin vilja på öppen gata. Hölls som sexslav i nio månader. Misshandlades och utnyttjades utav tusentals män. Men Anna lät sig inte knäckas och tillslut lyckades hon fly. Inte bara det - hon tog revansch på sina kidnappare och hallickar. Detta är första gången en ung kvinna, i stormens öga, kan ge en skakande och hjärtskärande berättelse. Med en stark och övertygande röst berättar hon om sin tid i sexhandelns våld.

Och sista tipset för idag är FYRVAKTAREN!

(skriven av Camilla Läckberg) Jag gillar hennes böcker och kommer att fortsätta lyssna på dom jag har kvar av fjällbackaserien Sen är jag taggad på hennes nya serie som hon nyligen släppt första boken utav! :D Så här står det om boken på storytel: Det är en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin lille son i baksätet flyr hon mot den enda trygga platsen hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka. Ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet. Han var kommunens nyanställde ekonomichef som efter många år återvänt till sin barndoms Fjällbacka. En skötsam och omtyckt person. Men när polisen i Tanumshede börjar kartlägga hand liv kommer det en rad hemligheter på spåren. Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den och att de har något att berätta för de levande.

//Louiseelinore <3

Gillar