Recept - smörgåstårta

Okej så det här receptet på smörgåstårta är så himla gott och enkelt. Minns att jag för längesen hittade en vegetarisk smörgåstårta som jag följde receptet på men efter jag tappat bort det dom senaste åren så har jag kommit på lite själv (är inte heller vegetarian längre tyvärr). Har lite blivit en grej att jag gör smörgåstårta till farsdag nu för tiden men den är så god så skulle helt klart kunna göra den oftare. Jag har inga direkta mått på hur mycket jag tar men kan skriva ut på ett ungefär. Känns super att dela med mig av receptet till er för lär glömma det annars till nästa gång igen! 😂

Du behöver :

Räkor ( ca 2 burkar med färdigskalade)

Hönökaka (en påse med fyra halvor räcker)

Créme fraîche ( ca 4 dl)

Majonnäs ( ca 1 dl)

Dill (färsk efter smak jag brukar ta ganska mycket)

Salt, Vitpeppar, Vitlökspulver (efter smak)

En liten burk coctailfrukter

Ost (färdiga skivor)

Skinka (ett paket)

Röda vindruvor

Gurka

Apelsin

1. Sila ur vätskan ur en burk med räkor. Blanda sen ihop 4 dl créme fraîches med 1dl majonnäs. Tillsätt räkorna och den färska dillen (brukar ta nästan en hel ”kruka”). Salta, peppra och häll i vitlökskrydda efter smak. Blanda ihop allt ordentligt.

2. Lägg ihop två halvor med hönökaka och smeta ut ordentligt utav blandningen men spara lite till toppen och tillsätt sen coctailfrukter längst upp.

3. Lägg på dom resterande två hönökakorna, lägg på resterande av créme fraîches blandningen innan det är dax att dekorera. Jag brukar rulla ihop ost och skinka och lägga varannan runt hela kakan. Sen häller jag den andra burken räkor i mitten. Lägger på mängder med röda vindruvor och dekorerar med gurka och apelsinskivor. Och sist av allt så tog jag lite dill över tårtan.

Brukar bli lite olika varje gång. Går ju ha på vad som helst på en smörgåstårta. Men denna blev galet god! 🤩

//Louiseelinore <3

Gillar