RECEPT - Trillingnöt

Min favorit som många andras i Aladdinasken för några år sen var trillingnöten för den var så galet god. Så jag blev helt enkelt sugen på att testa baka den och den blev riktigt god faktiskt så tänkte dela med mig av receptet till er och så jag kan hitta det enkelt till nästa år! 🤩

DU BEHÖVER:
200 gram hasselnötter
200 gram nougat
200 gram choklad

Enligt vissa recept kan man också ha flingsalt och något jag vill testa nästa år är att ringla vit choklad över! 😋

Hasselnötterna ska ugnsrostad enligt recept men jag skippade det steget för jag tänkte det blir gott ändå. Men om du ugnsrostad dina hasselnötter så ska det göras på 225 grader i ugnen i ca 20 minuter. Sen kan man lägga dom i en bakhandduk och torka av dom så allt skal lossnar.

Smält sen nougaten över ett vatten bad och sen är det bara hälla i alla hasselnötter och se till så dom täcks ordentligt med nougat!

När dom sedan är täckta med nougaten så är det bara lägga upp dom 3 och 3 på bakplåtspapper och sätta in i kylen i ca en halvtimme.

Steget efter det är att smälta chokladen vilken man nu väljer! Jag körde med marabou mjölkchoklad. Sen doppa dom nougatdoppade hasselnötterna i chokladen och lägga ut på ett bakplåtspapper det vi in i kylen tills dom är stelnade. MUMS!

Om ni vill ha flingsalt så är det bäst att ta på det när chokladen fortfarande är smält.

//Louiseelinore <3

Gillar