Recept : Mummy cake

För ett tag sen så bakade jag tillsammans med min lillebror och syster den här tårtan och då frågade jag er om ni ville ha recept och det ville ni, så jag ska försöka mitt bästa för att få med alla steg. Men måste säga att tårtan var väldigt enkelt att göra och det tog inte speciellt lång tid heller. Sååååååå.

Det här är allt du behöver till bottendelen på tårtan:

1 1/2dl strösocker

2 äggvitor

lite mer en 1dl hackade mandlar

Och ett bakplåtspapper där du målat upp formen på din tårta.

Det enda du behöver göra är att sätta ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna på låg hastighet tills det blir som hårt skum efter det häll i sockret och vispa ytterligare några minuter. Mal nötterna i en nötkvarn, mixer eller hacka fint för hand (jag använde mixer). Det sista du behöver göra är att vända ner nötterna i smeten försiktigt innan du brer ut /spritsar på bakplåtspappret inom din form. Sen in i ugnen i ca 15-20 min.

Såhär ska smeten se ut ungefär. Sen på med smält vit choklad (marabou använde jag) och vänta tills det svalnar.

Eftersom vi inte hade så mycket tid så bestämde vi oss för att köpa färdig vanlig tårtbotten också som vi enkelt bara la på med hallon på första lagret och vaniljkräm på det andra och såklart grädde överst, simpel as that!

Det sista var att blanda marsipan (vi köpte ungefär två rullar men allt gick inte riktigt åt) med karamellfärg eftersom vi inte hittade alla färgerna som vi behövde i affären, kavla ut den svarta sätta på den på tårtan innan vi gjorde våra ögon. Den vita marsipanen var dock ett färdigt lock som vi skar i strimlor bara och la på dom lite huller om buller på tårtan. Jätteenkelt tårta helt enkelt och min lillebror ÄLSKADE den!

//Louiseelinore <3

Gillar