Serie nyheter #7

Klicka på serierna för att komma till trailern. Och för er som alltid undrar vart jag ser serier som inte finns på Netflix och liknande så kollar jag på HDMT.net. Där behöver ni bara skaffa ett konto och sen kan ni kolla på nya avsnitt dagen efter dom släpps i USA helt lagligt och gratis.

Säsongspremiärer: En serie som jag sett klart första säsongen på iallafall på netflix är THE 100! Handlar om att 97 år efter ett kärnvapenkrig har förstört civilisationen på jorden bestämmer ett rymdskepps ensamstående överlevande att skicka 100 ungdomsbrottslingar tillbaka till jorden i hopp om att eventuellt åter befolka planeten. Jag har några säsonger kvar tills jag kommer ikapp haha men första avsnittet utav säsong 6 släpps den 1 Maj!

En annan serie som jag aldrig sett men som kanske nån av er följer är HAPPY! Handlar om en supande före detta polis som arbetar som torped tror att han förlorat förståndet när en tecknad enhörning uppmanar honom att rädda en flicka som kidnappats av tomten. Haha jag kanske borde kolla på den här nån gång ändå! 28 Mars kan vi iallafall se första avsnittet utav säsong två!

Min vän tipsade mig om att THE HANDMAIDS TALE skulle vara en bra serie. Har inte sett den än men helt klart sugen kollar ni? Handlar om Offred som är en av de sista fertila kvinnorna i den framtida diktaturen Gilead, tidigare känt som USA. Hon försätts i ett sexuellt slaveri för att återbefolka världen och minsta snedsteg kan få henne dödad. Hennes enda mål är att överleva och återfinna sin dotter som diktaturen tog ifrån henne. Serien är baserad på Margaret Atwoods roman från 1985. Säsong 3 har premiär den 6 Juni och jag är ganska säker på att den släpps på HBOnordic.

Nya serier: NOW APOCALYPSE är en serie som jag efter att sett trailern är intresserad utav att kolla in. Dock hinner jag ju inte se alla serier som kommer ut och därför är det viktigaste för mig när en ny serie kommer att den ska fastna efter första avsnittet. Serien handlar om Ulysses som söker kärlek och berömmelse med sina vänner i LA. Men han drömmer drömmar som får honom att undra om eventuell närvaro av en mörk och mystisk konspiration. Haha ja jag vet inte riktigt men kolla in trailern! Första avsnittet kan vi iallafall se den 11 Mars.

En annan serie som jag gillar trailer på är SHRILL! Serien kommer att handla kort och gott om en kvinna som söker utanför ramen för att förändra hennes liv utan att ändra hennes kropp! Tror den här kan vara rolig och kommer nog garanterat att se om det är nått för mig. Serien har premiär 16 Mars!

Sista nya serien för den här gången är THE FIX! Tycker den här serien ser riktigt spännande ut så kanske ska kolla in den med när den har premiär den 18 Mars. Serien kommer att handla om en åklagare ifrån LA som flyttar till Oregon efter att ha förlorat ett högprofilerat mordfall, men när mördaren slår till igen återvänder hon för att söka rättvisa enligt sina egna villkor.

Veckans serietips: Har sett klart två serier den här veckan med och den första är THE UMBRELLA ACADEMY som är en av netflix senaste original serier! Hade inte alls planerat att se den först men sen när jag såg reklam för den exakt överallt så tänkte jag att det är lika bra att ge den en chans och tur det för den var himla bra! Rekommenderar! Serien handlar om att en familj med olika superkrafter har glidit isär. Efter pappans mystiska dödsfall försöker de återförenas, men deras personligheter och krafter är för olika för att det ska råda någon harmoni i huset. Superhjältarna består av The Monocle, Spaceboy, The Kraken, The Rumor, The Seance, Number Five, The Horror och The White Violin. Ellen Page är den enda av skådisarna jag känner igen och hon gör ett riktigt bra jobb!

Den andra serien vet jag inte riktigt vad jag ska säga om haha så mycket blandade känslor! Men det är iallafall en youtube original serie som heter WEIRD CITY! 6 avsnitt med så många frågetecken haha men humor också en satirisk antologiserie i en inte så avlägsen framtid. I den dystopiska metropolen Weird har medelklassen försvunnit, och samhället är uppdelat i de rika (Above the Line) och de fattiga (Below the Line). Varje avsnitt är en kommentar på USA och världen idag. Mitt favoritavsnitt är iallafall det första! Väldigt många kända ansikten så som Michael Cera, Dylan O´Brien, Ed O´Neill, Hannah Simone m.fl.


Avslutade och förnyade serier:

ATYPICAL - Förnyad till en 3e säsong.

BIG MOUTH - Förnyad till en 3e säsong.

THE GOOD COP - Tyckte faktiskt om den här netflix serien men den har lagt ner bara efter endast en säsong! Blir alltså ingen säsong 2!

//Louiseelinore <3

Gillar