Side Turkiet 2019 del 3

PAMUKKALE

Lördagen den 13 Juli hade vi bokat en tripp till Pamukkale utan vetskap om hur extremt lång den var. Under all min tid i Turkiet tidigare har jag alltid drömt om att åka dit men blev liksom inte av. Jag fick för mig någonstans att det inte var alls långt bort men vad spelar det egentligen för roll. Pamukkale är med på världslistan av ställen man bör besöka innan man dör så var helt klart värt en lång tripp.

Vi blev upplockade klockan 06.00 på morgonen och begav oss mot en 9 timmars resa tills vi var framme i Pamukkale. Första stoppet var på ett mysigt frukostställe-ish i Antalya där vi fick köpa frukost om vi ville och ta en liten bensträckare. Vi hade betalat ganska mycket för all inclusive haha men det som ingick där var inte speciellt ätbart alls under resan, men vi hade chips och massor med vatten med oss så vi klarade oss hur bra som helst.

Andra stoppet var vid en otroligt fin salt sjö vid bergen. Jag badade aldrig där i men vi hade inte så lång tid på oss där heller. Satt vid stranden. I vattnet var det lera och många som badade där kletade in sig i den leran.

Väl framme vid Pamukkale (dom vita bergen skapta av kalk) fick vi reda på att dom håller på att försvinna mer och mer och bli gråa. Man fick också gå ner där ni ser människor på bilderna men jag vågade aldrig det då det var extremt halt och otroligt mycket människor. Det var otroligt vackert där iallafall och ångrar inte en sekund att vi valde den trippen. Det var så gulligt med alla Japaner som hade paraplyer för att inte bränna sig i solen. Smart egentligen för det var så himla varmt.

I närheten av klipporna fanns en pool där det sägs att Kleopatra badade för 2000 år sen och anledningen till att hon badade där är för att det sägs att om man badar i det vattnet så blir man 10 år yngre i kroppen. Kostade 50 lira per person så mycket billigare än skönhetsoperationer! 😉 Jag och sis badade iallafall och det var så härligt vatten + alla fina marmor stenar som fanns i vattnet.

Ovanför Pamukkale ligger den forna staden Hierapolis. Vi hann aldrig gå där vid riktigt då vi bara hade ca 3 timmar på oss på plats men var otroligt vacker. Resan var ganska dyr kommer inte ihåg exakt men extra dyr när vi valde all inclusive, maten var bland det äckligaste jag ätit under resan och att vara iväg så länge ifrån 6 på morgonen till 1 på natten var ganska jobbigt. MEN annars var det helt underbart och värt det! Kommer jag göra om det? Antagligen inte men jag är glad att jag äntligen besökt stället. Rekommenderar!

//Louiseelinore <3

Gillar