Var redo när olyckan är framme för din lurviga bästis

I annonssamarbete med FIRSTVET

Hej finisar! Att skaffa ett husdjur är helt underbart och förändrar helt klart livet till det bättre MEN det kan hända olyckor som man inte räknar med och därför tänkte jag dela med mig utav fyra tips som jag har lärt mig med min hund när det hänt saker.

Se till att alltid ha sparris på burk hemma

Det har hänt några gånger att min hund varit snabb med att ta tag i kycklingklubbor medans jag kollat bort några sekunder. Det har också hänt att min hund har fått i sig ett halvt grillspätt på grund av att hon varit sugen på köttet på och inte riktigt tänkt på att det inte är så bra att äta en pinne också! Då är mitt tips att alltid ha sparris på burk hemma! Varför? Sparris lägger sig runt det vassa i tarmarna och gör att det inte tar skada på vägen ut i tarmarna! Så fort dom fått i sig benet så är det bara att ge en hel burk med sparris så har det löst sig av sig självt. Om det inte skulle funka så är det såklart mycket viktigt att kontakta en veterinär.

Ris är bra när dom mår illa

Djur kan också få magkatarr och magproblem och då är det inte alltid nödvändigt att åka in till veterinären utan när du ser att din hund (i mitt fall) mår illa, spytt galla eller har annorlunda avföring så är inte det smartaste att ge dom sin vanliga mat på en gång. Det har hänt min hund och jag har då gett henne ris. Börja alltid med någon matsked och sen öka lite för varje måltid ca 4 timmar om dagen. Dagen efter kan man även blanda i kokt fisk och sen sakta men säkert blanda ut den vanliga maten med ris tills dom mår bra igen. Märker du att din hund mår riktigt dåligt ska du självklart kontakta en veterinär akut!

Se till att din hund blir distraherad vid 12-slaget

Nyår är nära och någonting jag har lärt mig är att även om din hund inte visar några täcken på rädsla eller stress ett nyår så betyder inte det att det alltid kommer att vara så. Min hund reagerar olika varje år och förra året så bestämde jag mig för att dra över alla fönster och sätta på tv:n högt vilket hjälpte hon reagerade inte alls! Jag förstår ju dock att många vill fira 12-slaget och det ska man också kunna göra (om det det går få hunden att inte må dåligt över det) och därför har jag några tips! Första tipset är att ge dom något gott vid 12-slaget så att dom blir distraherade och tänker på det istället. Min hund brukar få oxfilé som hon älskar. Ett annat tips är att ha hög musik eller tv:n på högre nivå. Visa dig heller aldrig orolig eller nervös över hur din hund ska reagera för det är viktigt att du själv är lugn! Det finns såklart hundar som det inte hjälper på alls och då rekommenderar jag er såklart att kontakta veterinär för lugnare eller någon annan typ av tips.

Potatismjöl är magiskt

En enda gång har det hänt att jag och sis råkat klippa pulpan på min hund och köket såg ut som en scen ifrån någon blodig kriminal serie. Jag försökte mitt bästa med att låssas som ingenting för det är exakt det man ska göra. Att klippa i pulpan gör inte ont och dom fattar oftast inte det själva. Därför är det extremt viktigt att vara lugn och låssas som ingenting samtidigt som man ska försöka lappa ihop skadan. Om du får panik och visar det för din hund kan du få riktigt svårt i fortsättningen när ni ska klippa klorna då din hund kan bli livrädd för det. Men att klippa i pulpan kan hända vem som helst, extra lätt är det när pulpan och klorna har samma färg (som på min hund). Ett tips då är att alltid ha potatismjöl hemma! När vi klippte min hunds pulpa tog vi en strumpa ifrån min lillebrors låda, proppade den full med potatismjöl och satte den på hennes tass och det funkade magiskt bra! Tog inte långt tid innan det slutade blöda och det var som ingenting hade hänt. STORT TIPS!

Det finns ju tyvärr en hel del andra saker som kan hända våra djur och som vi kanske inte har en aning om det är farligt eller inte eller hur vi ska göra! Till exempel vad din hund kan äta, vad händer om den får i sig av våran julmat, är saffran farligt? ja men ni förstår och då är det smart att ha FIRSTVET nerladdad på din telefon!

Hur smidigt att kunna ringa ifrån telefonen för frågor, recept eller tips? Jag rekommenderar verkligen er alla att ladda ner den! Jag har tvingat hela min familj att ladda ner appen och skriva in min hund så dom har snabb tillgång ifall dom är hundvakt t.ex.

Dom kommer att ha öppet över hela julen vilket känns super tryggt, dom är gratis om du har försäkring på djuret men de har du väl!? Dom kan skicka remiss om det skulle behövas, det tar endast två minuter att ladda ner appen och skriva in era djur! Så ladda ner appen här så du är redo om någonting skulle hända! 🐭🐶🐱🐹

Helt klart en av mina favoritbilder på min hund och lillebror!😍

//Louiseelinore <3

Gillar