Varför jag inte uppdaterar

Sist jag bloggade ett vardagsinlägg så berättade jag ju om att jag var tvungen att åka in till akuten pga att jag fått en konstig infektion i min armhåla. Ringde ju till appen kry som förövrigt var supersmidigt så ett tips om ni inte har möjlighet/vill boka tid till en doktor/psykolog fysiskt, vilket faktiskt kan vara jobbigt när man mår dåligt (inte sponsrat). Jag fick ta bilder på hur det såg ut och om jag ska vara helt ärlig så såg det riktigt illa ut! Jag fick prata med en kvinnlig läkare som direkt sa att jag måste in till akuten så dom kan göra rent och ta en odling. Var ju inte jätte taggad på det men eftersom det gjorde fruktansvärt ont och jag kände mig varm och yr också så drog jag tillsammans med min mor upp till sjukan. Fick vänta där i 3 timmar innan vi fick komma in och det första jag fick höra när jag kom in och fick visa såret var " men lilla gumman, de där ser inte bra ut ". Vid det här laget kände jag mig ändå ganska pigg igen från febern och det där så förklarade att jag mår bra förutom att det gör ont.

Efter att några olika läkare tittade på det fick jag 4 bedövningssprutor (inte skönt) haha för att dom skulle göra hål på knölen för att tömma ordentligt och så fick jag också förklarat för mig att det antagligen inte kommer hjälpa så bra eftersom att det är infekterat... lagom spännande upplevelse! Där låg jag rädd för hur ont det skulle göra medans min mamma satt inne på google translate för att lära sig sin spanska fras hon planerat att tatuera in. Kunde dock inte låta bli att börja skratta när jag om och om igen fick höra rösten som spelades upp från google och en mamma som försökte upprepa allt rösten sa... haha! Kanske ska påpeka att det här hände när läkarna var iväg för att hämta allt dom behövde och för att en undersköterska också skulle hinna ta blodprov på mig innan dom började. Efter läkaren kom tillbaka och jag fick uppleva den här smärtan så berättade han att det var ganska vanligt och speciellt bland tjejer att man får dessa knölar (infekterade körtlar) vilket kändes skönt att höra. När han var klar med allt inklusive odlingen så sa han att jag inte behövde vänta kvar. Han verkade säker på att det inte var något att oroa sig för och att jag skulle komma tillbaka efter en vecka om det inte blev bättre så jag blev överlycklig att jag äntligen fick åka hem.

Dagarna efter akuten så har jag bara känt mig konstigare och konstigare för varje dag... men har liksom tänkt att det är min depression som spökat. Tills i torsdags då jag kände att jag inte orkade mer. Jag klarade knappt gå upp från soffan/sängen och när jag väl kom upp så tog det inte lång tid innan det kändes som jag skulle ramla ihop igen. Jag mådde ständigt illa och hade ont i hela kroppen och värst var huvudvärken som inte släppte och en hel del med olika symtom som feberfrossa. Så tacksam att min syster varit här nästan varje dag och tagit hand om mig! Min syster ringde 1177 i torsdags iallafall där dom kom fram till att dom skulle boka en tid till vårdcentralen på fredagen (igår). Fick en tid på morgonen till en jättebra och förstående läkare där jag berättade att jag ska till Grekland väldigt snart och att mardrömmen är att bli sängliggandes även där. Hon kollade på såret iallafall och tyckte inte det såg bra ut fortfarande och hon hade även fått svar på odlingen dom gjorde som då visade att det var en bakterie som var vanlig att få i öppna sår. Hon skrev ut antibiotika och sa att jag måste komma tillbaka om det inte är bättre tills på tisdag. När jag väl stod i kö för att hämta ut antibiotikan så ringde hon till mig och sa att jag skulle vänta med att hämta ut den för dom hade hittat något annat i provsvaren. Så jag fick åka hem och vänta på att hon skulle ringa igen.

Blev lite orolig då det är mindre än en vecka kvar tills jag åker utomlands och efter nån timme (ish) så ringde hon upp och berättade att det var någon annan bakterieinfektion också dom hade hittat som tydligen var ovanlig och allvarlig och som spred sig i kroppen vilket förklarar mitt mående dom senaste veckorna. Hon sa också att jag måste åka in direkt till akuten om det blir värre igen så nu håller jag tummarna på att den här antibiotikan hjälper mig så jag slipper ställa in resan. Tur att jag åkte in till akuten i lördags för annars hade jag kunnat få blodförgiftning och tur att jag även fick tid igår hos vårdcentralen så jag fick börja med en antibiotika kur så fort som möjligt. Varför jag fått det här vet jag inte. Men har ju läst att det har varit extra många bakterievirus pga värmen. Jag har aldrig någonsin varit med om något likande i mitt liv innan iallafall... Har ni?

Där har ni min story ^^ haha nej men anledningen till att jag uppdaterar väldigt dåligt (det här inlägget skriver jag 02.00 inatt för jag inte kan somna). Jag är förhoppningsvis piggare om ett par dagar!


Visste inte riktigt vad jag skulle ha för bild till det här inlägget så fick bli en på mig som blond 2016 ;D!

//Louiseelinore <3

Gillar