DIY - Jultåg

Jag gjorde detta gulliga lilla tåg här om dagen som jag förvarar lite julgodis i! 🤩 Lovade försöka dela med hur jag gjorde det så här kommer det!

Jag hade ingen plan för hur eller vad jag skulle göra när jag började samla ihop mjölkkartonger, yoghurt kartonger och toarullar och så vidare. Jag visste bara att jag ville testa göra något julpyssel med det för har inte gjort nått sånt sen jag var liten och alla kunder inspirerar ju mig varje dag på jobbet.


Det du behöver är:

*4 stora (tomma såklart) möjkpaket.
*Ett yoghurtpaket eller nått liknande då det behöver vara smalare och mer avlångt.
* Toarulle.
* Kartong ark.
*Glittergirlang.
* Limpistol (smidigast). Jag använde mig av hobbylim till en början men slutade med att jag använde mig av min limpistol!
* Trähjul.
* penslar.
* akrylfärg eller någon typ av hobbyfärg!
*En vinkork eller något liknande.

Ganska enkelt egentligen men jag började med att skära ut formerna jag ville ha till mitt lok och två vagnar.

Gjorde loket av en lång del som jag skar ut av yoghurtpaketet, limmade ihop det av en smal underdel på ett mjölkpaket och limmade på en toarulle så det formade sig som ett lok.

Klippte även ut lite djupare delar utav dom sista två mjölkpaketen som skulle bli mina ”skålar”. Målade sedan alla delar i mörkbrun akrylfärg.

Använde mig av hobby kartong för att klippa ut en del att fylla över hålet som blev av toarullen och satte en del på toppen av loket för att det skulle bli jämt och där efter så målade jag taket och lyset som det blev i guld färg.

Jag använde mig sen av en vinkork som passade perfekt som skorsten/pipa eller vad man nu kallar det på loket och limmade på den där jag tyckte den passade. Klädde sen in delar av loket i glittergirlangen. Sen hittade jag minipinnar hemma som jag använde till att bygga ihop fönster som jag sen satte på mitt lok!

Gjorde även ett försök att måla lite snöflingor på vagnarna sen och klädde även in dom i glitter! Svårare än så var det inte sen fyllde jag den med julgodis och min lillebrors svar var hur lyckas du göra sånna saker. Haha den blev godkänd av han iallafall😂. Ett tips om ni vill ha nått pyssel att göra nu inför jul! Går ju även göra tåg året om och använda andra typer av färger och mönster. 🤩

//Louiseelinore <3

Gillar